Продължаващите ремонти на магистралите Тракия“ и Хемус“ ще приключат преди началото

...
Продължаващите ремонти на магистралите Тракия“ и Хемус“ ще приключат преди началото
Коментари Харесай

Ремонтите на `Тракия` и Хемус` ще приключат до зимата. Тръбата за София на `Витиня` затворена още година

Продължаващите ремонти на автомагистралите „ Тракия “ и „ Хемус “ ще приключат преди началото на зимата. Остава затворена тръбата за София на тунел „ Витиня “, разгласи шефът на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Светослав Глосов.

Ремонтите били съзнателно отлагани за след края на летния сезон поради засиления туристически поток.

На Автомагистрала " Хемус " осъществяваните сега поправки ще завършат до началото на зимния сезон като се изключи тръбата за София на тунел „ Витиня “. При последните обследвания е установено, че тръбата има същите градивни проблеми, каквито е имала и тръбата за Варна преди нейния ремонт, приключен през предходната година. Поради това ремонтът на тръбата за София на " Витиня " ще продължи най-малко още една година.

На Автомагистрала „ Тракия “ се ремонтират виадуктите при 20-ти км и сред 34-ти и 39-ти км, които се нуждаят от възстановителни действия от години. Подменят се и градивни детайли на моста над река " Елшишка “ при 89-ти км. Едното платно на виадукта при 20-ти км е ремонтирано през предходната година, а тази година би трябвало да се довърши и другото.

Инж. Глосов моли водачите да съблюдават пътните знаци и напътствията на " Пътна полиция " на всички сектори, на които се правят поправки. По мотив тапите на автомагистралите ръководителят на УС на АПИ сподели, че в случай че се съблюдават разпоредбите и организацията на придвижване, прекосяването по правите в ремонт ще става доста по-безпроблемно, въпреки и с по-ниска скорост. Тапи се получават, когато недобросъвестни водачи заемат спешната лента и в стеснения сектор вместо двете ленти да се влеят в една се получава запушалка от три ленти, каза той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР